ibd@umfcv.ro +40 0774 054 710

Boli Inflamatorii Intestinale
Centrul dedicat pacientilorEchipa IBD Craiova vă pune la dispoziție prima Broșură informativă pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale a centrului nostru. Pentru parcurgerea informațiilor utile venite din rândul specialiștilor puteți scana codul QR!Ziua Internațională a Bolilor Inflamatorii Intestinale

”Suntem aici pentru tine”

19 Mai 2021, orele 14:00


Moderator: Prof. Univ. Dr. Dan Gheonea
Coordonator Centrul IBD – UMF Craiova

Prof. Univ. Dr. Dan Gheonea
Coordonator Centrul IBD, Medic primar gastroenterologie
• Prezentarea Activităților Centrului Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii
• Lansarea Broșurii informative pentru pacienții cu boli inflamatorii intestinale

Prof. Univ. Dr. Mircea Diculescu
Șef Clinică Gastroenterologie Institutul Clinic Fundeni
• Importanța Centrelor Dedicate Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale

Isabella Grosu - Președinte ASPIIR
• Acțiuni ale ASPIIR cu ocazia Zilei Internaționale IBD


Un nou webinar adresat pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale va avea loc pe 21 aprilie 2021, începând cu ora 18.00.

Prof. Univ. Dr. Dan Gheonea, coordonatorul Centrului Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale din Craiova, împreună cu întreaga echipă de specialiști gastroenterologi, vor răspunde la toate întrebările pacienților legate despre provocările oferite de aceste afecțiuni.

Participarea la webinar este posibilă accesând următorul link: https://us02web.zoom.us/.../tZYvduGtrDktE9Q5zGDVm7DBb5OM

Un pacient informat este un pacient pregătit să facă față oricărei provocări!


Sub egida Academiei de Științe Medicale Filiala Craiova, echipa IBD Craiova a susținut webinarul Managementul actual al Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale.

Obiectivul acestui webinar a fost actualizarea informațiilor cu privire la bolile inflamatorii intestinale în rândul medicilor de familie, dar și a specialiștilor.


Link Agendă webinar
Centrul Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale a devenit o certitudine. Lansarea lui a avut loc, miercuri 10 martie 2021, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova în prezența fizică a întregii echipe de specialiști care își va desfășura activitatea în cadrul acestei structuri medicale. Gazdele evenimentului au fost Prof. univ. dr. Dan Gheonea, coordonatorul IBD, rectorul UMF din Craiova şi Prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, directorul Centrului de Cercetare în Gastroenterologie şi Hepatologie.

Ne bucurăm că alături de noi la acest eveniment s-au aflat și Prof. univ. dr. Mircea Diculescu, UMF Carol Davila Bucureşti, şeful Clinicii de Gastroenterologie a Institutului Clinic Fundeni; Prof. univ. dr. Lucian Negreanu din cadrul UMF Carol Davila din Bucureşti, președintele ales al RCCC; Isabela Grosu – preşedinte ASPIIR precum și Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj. Conectați virtual la eveniment s-au aflat specialiști de renume în gastroenterologie, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, UMF Carol Davila din București, UMF Grigore T. Popa din Iași, UMF Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca și UMF Victor Babeș din Timişoara.

Mulțumim partenerilor pentru implicarea în acest proiect, mulțumim specialiștilor noștri pentru dedicarea de care dau dovadă prin activitatea desfășurată și nu în ultimul rând vouă, pacienților, care aveți încredere în experiența și expertiza actului medical înfăptuit în Centrul Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale.